Burun Estetiği - Dudak Dolgusu - Burun Ucu Estetiği
Burun Estetiği ve Sağlığı

Burun Estetiği Sonrası Burun Ucu Neden Düşer?
Rinoplasti Sonrası Burun Ucu Düşme Nedenleri Nelerdir?

Burun insan yüzün en önemli estetik yapısı olarak kabul edilmektedir. Burunun genel görünümünü ve şeklini belirleyen en önemli yerlerden birisi burun ucudur.

Burun Ucu Estetiği, burun ameliyatlarının  en çok beceri ve özen gerektiren en önemli bölgesidir.  Burun ucu estetiği çoğu zaman estetik burun ameliyatının bir parçası olarak yapılır. Estetik burun ameliyatlarının başarısı burun ucuna bakarak değerlendirilebilir.

Burun Estetiği Yapmayı Planladığımız Birçok Hastanın En Sık Sorduğu Soruların Başında Ameliyat Sonrasında Burun Ucum Düşecek Mi?

Her doktorun rinoplasti ameliyatında kullandığı ameliyat tekniğine göre burun ucunda düşme bir miktar olur ve bu düşme miktarı kişinin cilt kalınlığına ve iyileşme durumuna göre değişir.

Genellikle burun estetiği ile uğraşan biz hekimler burun ucunu hedeflenenden biraz daha kalkık yaparız ki, bu düşme oluştuğunda burun istediğimiz pozisyonda sonlansın.

Bu düşme miktarı uygulanan tekniğe göre değişkenlik gösterir ve bu beklenen bir durumdur. Bu süreç burun ucu düşmesi değil, ameliyat sonrasının doğal gidişatıdır.

Burun Ucu Düşüklüğü Nasıl Anlaşılır ?
Burun Ucu Düşüklüğü Değerlendirmesi Nasıl Yapılır ?

Burun ucu ile üst dudak arasındaki açı kadınlarda 95-100 derece, erkeklerde ise 90-95 derece arasında olması ideal saydığımız ölçütlerdir. Burun ucu düştüğü zaman bu açı küçülür. Bunun sonucu olarak burun ucu üst dudağa yaklaşmış olur.

Doğru değerlendirme için gözler karşıya bakış pozisyonunda burun ara bölmesinin dudakla yaptığı açıyı değerlendirmek gerekir. Yandan bakıldığı zaman, burun ucu düşüklüğü fazla olan durumlarda gözle kolayca fark edilir.

Burun ucu düşük insanların tam yandan çekilmiş burun fotoğrafları ve burun resimleri üzerinde burun ucu düşüklüğünü görmek ve anlamak için uzman olmak gerekmez. Burun ucu düşük olan hastaların büyük çoğunluğu bu sorunlarını anlamış olarak başvururlar.

Burun Ucu Düşüklüğü Sebepleri Nelerdir ?

Burun ucu düşmesi nedeni pek çok sebebe bağlı olabilir. Burun ucu düşüklüğü sorununu anlayabilmek için burun ucunun yapısı iyi bilinmelidir.

Burun ucu; deri, cilt altı yumuşak doku, kıkırdak ve iç deriden oluşur. Burun ucu kıkırdakları, burun deliklerinin çatısını oluşturan yarı esnek “C” şeklinde iki adet kıkırdaktan oluşur. Bu kıkırdakların en üst birleşim bölgesi burun ucunu oluşturur.

Burun ucu düşüklüğü şu sebeplere bağlı olabilir:

  • Burun ameliyatında gereksiz ve fazla kıkırdak çıkarılması
  • Darbe ve travmalar nedeniyle burun kıkırdak kırıkları
  • Burun ucu kıkırdakların ince ve zayıf yapıda olması
  • Kalın burun derisi ve deri altı yumuşak doku fazlalığının zayıf burun ucu kıkırdaklarına bası yapması
  • Burun ucu kıkırdak desteğinin iltihap gibi nedenler ile bozulması

Burun ucu düşüklüğü etkenin doğru tespit edilmesi etkili bir burun ucu kaldırma ameliyatı için önemlidir.

Yalancı Burun Ucu Düşmesi Nedir Nasıl Anlaşılır?

Burun ucu düşük görünmesinin bir diğer sebebi ise yalancı burun ucu düşüklüğüdür. Yalancı burun ucu düşmesinin en sık sebeplerinden birisi burun ucu ile burun sırtının birleştiği noktanın yani tıbbi adıyla “supratip” bölgesinin fazla yüksek görünmesidir.

Burun derisinin fazla kalın olduğu, özellikle iskeletin küçültüldüğü ameliyatlarda deri ve altındaki bağ dokusu bu bölgede toplanabilir, ödem nedeniyle kalınlaşabilir ve burun ucunu düşükmüş gibi gösterebilir.

Yumuşak doku supratip deformitesi olarak adlandırdığımız bu durum kendiliğinden düzelebilmektedir ve düzelme süresi bazı hastalarda 2 yılı bulabilir. Bu nedenle kalın ciltli hastalar en az iki yıl, ince ve normal ciltli hastalarda ise en az bir yıl sabırla beklemek gerekir.

Supratip deformitesinin burnun görünümünü belirgin olarak bozduğu ve beklemenin sosyal açıdan zor olacağı durumlarda bu bölgeye düşük doz steroid enjeksiyonları yaparak süreci hızlandırabiliyoruz.

Kalın Cilt, 35 Yaş Üstünde Ve Sigara İçenlerde Daha Sık Görülüyor

Ameliyat sonrası ilk yapılan burun dokuları dikişlerin etkisi ile daha sert oluyor. Dokular daha sıkı olduğu için burun yeteri kadar kalkmış bir şekilde oluyor.

Eğer deri kalın değilse, inceyse, hastanın yaşı 35 yaş altındaysa ameliyat sonrası burun ucundaki şekil değişikliği çok fazla olmaz. Ama hastanın yaşı 35 yaşının üzerindeyse, yüzünde de bir takım ufak tefek deri sarkmaları oluşmaya başladıysa ve ameliyat öncesi sahip olduğu burun yapısı yüzüne göre çok büyükse, derisi kalınsa burun ucunda bir miktar bırakma olur.

Bu hastalarımızda hedef görüntümüzden daha kalkık bir burun yapmalıyız ki, iyileşme sürecinde düşme oluştuğunda normal pozisyonunda sonlansın.

Burun Ucunun Düşmemesi İçin Ne Yapılmalı?

Günümüzde birçok ameliyat tekniği mevcuttur. Her hastaya aynı ameliyat tekniği uygulayarak ameliyat yapmaya çalışırsak bazen üzülebiliriz. Her hastanın cilt tipine, yaşına ve yapısal faktörlerine göre ameliyat tekniği uygulamamız gerekmektedir.

Özellikle burun ucu düşmesi açısından riskli hastalarımızda iskelet yapıyı kalın ve destekli bir şekilde yapıp kalın ağır deriyi yukarda tutmasını sağlamaya çalışıyoruz.

Burun derisi ve burunu çok büyük, yüzü küçük bir kişi de burunu çok fazla küçültmeye kalkarsak burun derisi daha çok boşalacak ve uç kısımdaki kıkırdak doku desteği yeterli gelmeyecek ve burun ucu daha çok düşecektir ki böyle bir şey olsun istemeyiz.

Her hastanın burun yapısı ve yüz yapısı göz önüne alınarak daha uyunlu ve destekli burunlar yapmalıyız.

Cerrahi Tekniklerle Burun Ucu Düşmesi Önlenebilir

Burun ucu düşmesini önlemek için birçok ameliyat tekniği mevcuttur.

Burun ucu düşmesi riski fazla olan hastalarda bir miktar daha kalkık ve burun ucu desteği daha fazla olan burunlar yaparak bu durumun çok büyük oranda önüne geçebilmekteyiz.

Yanlış anlaşılmalara yol açmamak için bir konuya da açıklık getirmekte fayda var; burun estetiği sonrası erken dönemde ödemler nedeniyle burun ucundaki kalkıklık bir süre sonra ödemlerin azalmasıyla birlikte planlanan yerine iner. Dolayısıyla bu süreç burun ucu düşmesi değil, ameliyat sonrasının doğal sürecidir.

Şunu tekrar belirtmek isterim burun ucu düşmesi çok çok nadir olan bir durumdur.

Burun estetiği fiyatları ve ön görüşme için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Randevu Tel :  +90 543 621 65 28
WhatsApp Hattı : +90 543 621 65 28
İnstagram : @drturgutyuce

Kocaeli Burun Estetiği, İzmit Burun Estetiği, Kocaeli Rinoplasti, İzmit Rinoplasti