Burun Estetiği - Dudak Dolgusu - Burun Ucu Estetiği
Burun Estetiği ve Sağlığı
Rinoplasti Ameliyatı Sonrası Burun Masajı
Rinoplasti Ameliyatı Sonrası Burun Masajı

Rinoplasti Ameliyatı Sonrası Burun Masajı

Rinoplasti şekil bozukluklarının düzeltilmesi veya solunum problemlerinin giderilmesi için gerçekleştirilen bir ameliyattır.

Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde ilk haftalar burun ödemlidir. Ödemlerin geçmesi ve burun şeklinin oturması zaman alır. Burun şeklinin oturma süresi cilt yapısı ve cilt kalınlığına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Bu süreçte iyileşmeyi desteklemek için burun masajı önerilebilir. 

Rinoplasti Sonrasında Burun Masajı Faydalı Mıdır?

Burun masajının uygulanmasında farklı görüşler bulunmaktadır. Şişliklerin inmesi ve burun şeklinin oturmasında etkili olduğunu düşünen doktorların olması ile beraber yapılmamasını uygun bulan doktorlar da bulunmaktadır. Bu sebeple masaj yapmadan önce doktorunuzun görüşünü almanız faydalı olacaktır.

Rinoplasti sonrası burun masajı yapılması ödemin azalması ve lenf dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur. Yüz lenfatiklerini ve kan dolaşımının harekete geçirilmesini sağlamaktadır.

Masaj ile burun yapısına şekil verilememektedir. Ancak bazı durumlarda eğri burun yapısı için faydalı olabilir.

Rinoplasti öncesinde uzun süre eğri kalan burun yapısında kaslarda kısalma oluşmuş, yumuşak dokularda değişim olmuş burunda masaj yapılması yararlı etkiler gösterebilir. 

 Burun Masajı Nasıl Yapılmalıdır? 

Masaj yapılırken doktorunuzun önerdiği şekilde yapılması ve nazik hareketlerle çok fazla basınç uygulamadan yapılması büyük önem taşımaktadır. Nazik hareketlerle yapılması uygun olur. Şiddetli masaj ödemin artmasına ve burun şeklinde bozulmalara sebep olabilmektedir.

Burun masajı yumuşak dokulara esneklik kazandıracak şekilde uygulanırsa, yararlı olacak etkileri ortaya çıkabilir. Burun masajı yapılırken hangi açıdan yapılacağı ve nasıl bir şiddetle yapılacağı çok önemlidir.

Göz kapaklarının alt kısmında burna doğru hafif hareketler ile yapılan masaj basınç uygulamadan hafif bir şekilde burun üzerine doğru kaydırılır. Ancak burun ile temas ederken tahriş etmeyecek şekilde sürtünmemeye özen gösterilir. Sürtünmeyi azaltmak ve daha rahat uygulama için nemlendirici krem kullanılmalıdır.

Her hastaya yapılan işlem farklı olduğu için masaj şekli de kişiye özel olarak değişebilir. Bu sebeple doktorunuza danışmanız ve önerilerine uymanız büyük önem taşımaktadır.

Burun estetiği fiyatları ve ön görüşme için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Randevu Tel :  +90 543 621 65 28
WhatsApp Hattı : +90 543 621 65 28
İnstagram : @drturgutyuce

Kocaeli Burun Estetiği, İzmit Burun Estetiği, Kocaeli Rinoplasti, İzmit Rinoplasti

Burun Ucu Düşmesi

Burun Estetiği Sonrası Burun Ucu Neden Düşer?
Rinoplasti Sonrası Burun Ucu Düşme Nedenleri Nelerdir?

Burun insan yüzün en önemli estetik yapısı olarak kabul edilmektedir. Burunun genel görünümünü ve şeklini belirleyen en önemli yerlerden birisi burun ucudur.

Burun Ucu Estetiği, burun ameliyatlarının  en çok beceri ve özen gerektiren en önemli bölgesidir.  Burun ucu estetiği çoğu zaman estetik burun ameliyatının bir parçası olarak yapılır. Estetik burun ameliyatlarının başarısı burun ucuna bakarak değerlendirilebilir.

Burun Estetiği Yapmayı Planladığımız Birçok Hastanın En Sık Sorduğu Soruların Başında Ameliyat Sonrasında Burun Ucum Düşecek Mi?

Her doktorun rinoplasti ameliyatında kullandığı ameliyat tekniğine göre burun ucunda düşme bir miktar olur ve bu düşme miktarı kişinin cilt kalınlığına ve iyileşme durumuna göre değişir.

Genellikle burun estetiği ile uğraşan biz hekimler burun ucunu hedeflenenden biraz daha kalkık yaparız ki, bu düşme oluştuğunda burun istediğimiz pozisyonda sonlansın.

Bu düşme miktarı uygulanan tekniğe göre değişkenlik gösterir ve bu beklenen bir durumdur. Bu süreç burun ucu düşmesi değil, ameliyat sonrasının doğal gidişatıdır.

Burun Ucu Düşüklüğü Nasıl Anlaşılır ?
Burun Ucu Düşüklüğü Değerlendirmesi Nasıl Yapılır ?

Burun ucu ile üst dudak arasındaki açı kadınlarda 95-100 derece, erkeklerde ise 90-95 derece arasında olması ideal saydığımız ölçütlerdir. Burun ucu düştüğü zaman bu açı küçülür. Bunun sonucu olarak burun ucu üst dudağa yaklaşmış olur.

Doğru değerlendirme için gözler karşıya bakış pozisyonunda burun ara bölmesinin dudakla yaptığı açıyı değerlendirmek gerekir. Yandan bakıldığı zaman, burun ucu düşüklüğü fazla olan durumlarda gözle kolayca fark edilir.

Burun ucu düşük insanların tam yandan çekilmiş burun fotoğrafları ve burun resimleri üzerinde burun ucu düşüklüğünü görmek ve anlamak için uzman olmak gerekmez. Burun ucu düşük olan hastaların büyük çoğunluğu bu sorunlarını anlamış olarak başvururlar.

Burun Ucu Düşüklüğü Sebepleri Nelerdir ?

Burun ucu düşmesi nedeni pek çok sebebe bağlı olabilir. Burun ucu düşüklüğü sorununu anlayabilmek için burun ucunun yapısı iyi bilinmelidir.

Burun ucu; deri, cilt altı yumuşak doku, kıkırdak ve iç deriden oluşur. Burun ucu kıkırdakları, burun deliklerinin çatısını oluşturan yarı esnek “C” şeklinde iki adet kıkırdaktan oluşur. Bu kıkırdakların en üst birleşim bölgesi burun ucunu oluşturur.

Burun ucu düşüklüğü şu sebeplere bağlı olabilir:

  • Burun ameliyatında gereksiz ve fazla kıkırdak çıkarılması
  • Darbe ve travmalar nedeniyle burun kıkırdak kırıkları
  • Burun ucu kıkırdakların ince ve zayıf yapıda olması
  • Kalın burun derisi ve deri altı yumuşak doku fazlalığının zayıf burun ucu kıkırdaklarına bası yapması
  • Burun ucu kıkırdak desteğinin iltihap gibi nedenler ile bozulması

Burun ucu düşüklüğü etkenin doğru tespit edilmesi etkili bir burun ucu kaldırma ameliyatı için önemlidir.

Yalancı Burun Ucu Düşmesi Nedir Nasıl Anlaşılır?

Burun ucu düşük görünmesinin bir diğer sebebi ise yalancı burun ucu düşüklüğüdür. Yalancı burun ucu düşmesinin en sık sebeplerinden birisi burun ucu ile burun sırtının birleştiği noktanın yani tıbbi adıyla “supratip” bölgesinin fazla yüksek görünmesidir.

Burun derisinin fazla kalın olduğu, özellikle iskeletin küçültüldüğü ameliyatlarda deri ve altındaki bağ dokusu bu bölgede toplanabilir, ödem nedeniyle kalınlaşabilir ve burun ucunu düşükmüş gibi gösterebilir.

Yumuşak doku supratip deformitesi olarak adlandırdığımız bu durum kendiliğinden düzelebilmektedir ve düzelme süresi bazı hastalarda 2 yılı bulabilir. Bu nedenle kalın ciltli hastalar en az iki yıl, ince ve normal ciltli hastalarda ise en az bir yıl sabırla beklemek gerekir.

Supratip deformitesinin burnun görünümünü belirgin olarak bozduğu ve beklemenin sosyal açıdan zor olacağı durumlarda bu bölgeye düşük doz steroid enjeksiyonları yaparak süreci hızlandırabiliyoruz.

Kalın Cilt, 35 Yaş Üstünde Ve Sigara İçenlerde Daha Sık Görülüyor

Ameliyat sonrası ilk yapılan burun dokuları dikişlerin etkisi ile daha sert oluyor. Dokular daha sıkı olduğu için burun yeteri kadar kalkmış bir şekilde oluyor.

Eğer deri kalın değilse, inceyse, hastanın yaşı 35 yaş altındaysa ameliyat sonrası burun ucundaki şekil değişikliği çok fazla olmaz. Ama hastanın yaşı 35 yaşının üzerindeyse, yüzünde de bir takım ufak tefek deri sarkmaları oluşmaya başladıysa ve ameliyat öncesi sahip olduğu burun yapısı yüzüne göre çok büyükse, derisi kalınsa burun ucunda bir miktar bırakma olur.

Bu hastalarımızda hedef görüntümüzden daha kalkık bir burun yapmalıyız ki, iyileşme sürecinde düşme oluştuğunda normal pozisyonunda sonlansın.

Burun Ucunun Düşmemesi İçin Ne Yapılmalı?

Günümüzde birçok ameliyat tekniği mevcuttur. Her hastaya aynı ameliyat tekniği uygulayarak ameliyat yapmaya çalışırsak bazen üzülebiliriz. Her hastanın cilt tipine, yaşına ve yapısal faktörlerine göre ameliyat tekniği uygulamamız gerekmektedir.

Özellikle burun ucu düşmesi açısından riskli hastalarımızda iskelet yapıyı kalın ve destekli bir şekilde yapıp kalın ağır deriyi yukarda tutmasını sağlamaya çalışıyoruz.

Burun derisi ve burunu çok büyük, yüzü küçük bir kişi de burunu çok fazla küçültmeye kalkarsak burun derisi daha çok boşalacak ve uç kısımdaki kıkırdak doku desteği yeterli gelmeyecek ve burun ucu daha çok düşecektir ki böyle bir şey olsun istemeyiz.

Her hastanın burun yapısı ve yüz yapısı göz önüne alınarak daha uyunlu ve destekli burunlar yapmalıyız.

Cerrahi Tekniklerle Burun Ucu Düşmesi Önlenebilir

Burun ucu düşmesini önlemek için birçok ameliyat tekniği mevcuttur.

Burun ucu düşmesi riski fazla olan hastalarda bir miktar daha kalkık ve burun ucu desteği daha fazla olan burunlar yaparak bu durumun çok büyük oranda önüne geçebilmekteyiz.

Yanlış anlaşılmalara yol açmamak için bir konuya da açıklık getirmekte fayda var; burun estetiği sonrası erken dönemde ödemler nedeniyle burun ucundaki kalkıklık bir süre sonra ödemlerin azalmasıyla birlikte planlanan yerine iner. Dolayısıyla bu süreç burun ucu düşmesi değil, ameliyat sonrasının doğal sürecidir.

Şunu tekrar belirtmek isterim burun ucu düşmesi çok çok nadir olan bir durumdur.

Burun estetiği fiyatları ve ön görüşme için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Randevu Tel :  +90 543 621 65 28
WhatsApp Hattı : +90 543 621 65 28
İnstagram : @drturgutyuce

Kocaeli Burun Estetiği, İzmit Burun Estetiği, Kocaeli Rinoplasti, İzmit Rinoplasti

Rinoplasti Sonrası Cilt Bakımı
Rinoplasti Sonrası Cilt Bakımı

Rinoplasti Sonrası Cilt Bakımı

Rinoplasti sonrasında iyileşme sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri cilt bakımıdır. Burun estetiği ya da yüzde yapılan herhangi bir dokunuş sonrasında cildin dokusunda  büyük farklılıklar meydana gelebilir. Ciltte yağlanma ve buna bağlı olarak siyah nokta ile sivilcelenme sorunları ortaya çıkar. Meydana gelen bu değişimleri en aza indirebilmek için rinoplasti sonrası süreçte cilt bakımı önem arz etmektedir.

Rinoplasti Sonrası Cilt Bakımına Ne Zaman Başlamalı?

Cilt bakımına başlamak için rinoplasti uygulamasının etkilerinin geçmesini beklemek gerekir. Bu yaklaşık 1 aylık süredir. İlk zamanlarda iyileşme sürecine bağlı burunda hassasiyet olacağı için çok agresif yöntemler tercih edilmemelidir. Buruna nazik davranılmalı, sert uygulamalardan kaçınılmalıdır.

Hastanın cilt kalınlığı ve yapısına bağlı olarak cildin toparlanma süresi değişebilir. Genellikle kalın ve yağlı ciltlilerde bu süreç ince ve normal ciltlilere göre daha uzundur. Bu yüzden kalın ve yağlı cilde sahip hastalar sabırlı olmalı ve cilt bakımını ihmal etmemelidir. Kullanılacak ürünler konusunda doktora danışılması gerekebilir.

Doğru zamanda ve düzenli yapılacak cilt bakımı ile hastalar çok daha sağlıklı ve iyi bir yüz görünümüne sahip olacaktır.

Yağlanma Sorunu İçin Neler Yapılmalı?

Cildin arındırılmasında gözeneklerin açık olması gerekmektedir. En doğru zaman duş sonrasıdır. Duştan sonra gözenekler açık olacağı için kullanılacak temizleme ürünleri duştan sonra uygulanmalıdır. Bu şekilde cilt tüm kirlerden arınacak ve gözenekler temizlenecektir.

Peeling cildi temizlemede en çok tercih edilen yöntemdir. Özellikle burun bölgesi düzenli peeling yapılarak temizlenmelidir. Uygulama sırasında çok sert ürünler kullanılmamalıdır. Peelingin bölgeye parmak uçlarıyla nazik hareketlerle uygulanması daha uygundur.

Bu süreçte yağlanmayı azaltmak için nemlendirici ürünler kullanmaya ara verilebilir. Yağ oranı yüksek nemlendiriciler gözeneklerin tıkanmasına sebep olacak ve yağlanmayı arttıracaktır. İhtiyaç durumunda su bazlı nemlendiriciler tercih edilebilir.

Gözeneklerin tıkanmasını önlemek için dermokozmetik makyaj ürünleri tercih edilmelidir. Dermokozmetik makyaj ürünleri cildin nefes almasına yardımcı olacaktır.

Burun estetiği sonrası önemli etkenlerden biri de güneş faktörüdür. Güneş rinoplasti sonrası süreçte cildi olumsuz etkileyeceği için yağlı ciltlere uygun 50 faktör güneş koruyucu krem kullanılmalıdır. Özellikle yaz aylarında güneş faktörü daha etkin olacağı için gün içerisinde 4 saatte bir yenilemek gerekebilir. Kış aylarında ise güneşli günlerde mutlaka kullanılmalıdır.

Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Bakım yaparken cilde yapılan baskının derecesine dikkat edilmelidir. Özellikle ilk aylar burun bölgesine krem sürerken veya maske yaparken daha yavaş ve sakin davranılmalıdır. Kemik ve kıkırdağa zarar vermemeye özen gösterilmelidir. Yapıştırılarak çekilecek maskelerden kaçınılmalı, daha çok sürülerek uygulanan ince yapılı bakım ürünleri tercih edilmelidir. İlk aylar aşırı sıcak buharlı uygulamalar ödem ya da kanamaya sebep olabileceği için önerilmemektedir.

Rinoplasti sonrası cilt bakımında aşamalara dikkat etmek, sabırlı ve özenli davranmak sürecin başarılı bir şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır.

Burun estetiği fiyatları ve ön görüşme için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Randevu Tel :  +90 543 621 65 28
WhatsApp Hattı : +90 543 621 65 28
İnstagram : @drturgutyuce

Kocaeli Burun Estetiği, İzmit Burun Estetiği, Kocaeli Rinoplasti, İzmit Rinoplasti

Burun Estetiği Fiyatları
Burun Estetiği Fiyatları

Burun Estetiği Fiyatları                

Burun estetiği fiyatları konusunda net bir fiyat belirlemesi yapmak doğru olmayacaktır. Burun estetiği ameliyatları günümüzde en sık tercih edilen estetik cerrahi yöntemlerinden birisidir. Çünkü burun yapısı, kişinin yüzünü tamamlayan ve güzelliğini ortaya çıkaran noktalardan birisidir.

Burun estetiği sonucunda kişinin özgüveninin arttığı ve kendini sosyal yaşamda daha mutlu hissettiği görülmektedir. Bu nedenle burun estetiği fiyatları da oldukça sık olarak araştırılmaktadır. Ancak her insanın yüz ve burun yapısı farklıdır. Bu nedenle standart bir fiyat uygulaması bulunmamaktadır. Bu noktada yapılması gereken en doğru şey, alanında uzman olan deneyimli bir doktora muayene olarak ihtiyaçların belirlemesi ve fiyat alınması olacaktır.

Burun estetiği fiyatlarını etkileyen başlıca hususlar şu şekilde listelenebilmektedir:

  • Hekimin alanında uzmanlığı ve başarısı
  • Uygulama merkezinin gerekli donanıma sahip olması
  • Ameliyat ekibinin uzman olması
  • Ameliyat tekniği

Burun Estetiği Nedir?

Rinoplasti olarak da bilinen burun estetiği, burun bölgesinde bulunan şekil bozukluklarının düzeltilmesi için yapılan bir estetik müdahaledir. Son yıllarda estetik operasyonlar arasında en sık uygulanan yöntem burun estetiğidir.

Bu nedenle burun estetiği yöntemleri ve burun estetiği fiyatları sıklıkla araştırılmaktadır.

Burun estetiği ameliyatı kişinin burnunda doğuştan olan veya sonradan meydana gelen bozuklukların düzeltilmesi için yapılmaktadır. Bu operasyonlar genel olarak estetik açıdan gerekse de işlevsel sıkıntılar sebebiyle de yapılabilmektedir. Burun estetiği ameliyatları genel olarak genel anestezi altında yapılmaktadır. Ancak nihai karar, yapılan muayene sonunda belirlenmektedir.

Burun Estetiği Ameliyatları Kaç Saat Sürüyor?

Burun Estetiği Ameliyatı ortalama 2-4 saat arasında değişmektedir.

Burun Estetiği Ameliyatlarında Hangi Teknikler Kullanılır?

Yaygın olarak açık rinoplasti ve kapalı rinoplasti tercih edilmektedir. Bunun yanında şekil bozukluğunun ciddi bir seviyede olmadığı hastalarda ameliyatsız burun estetiği de tercih edilebilmektedir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Burun estetiği gereken durumlar, kişinin burnunda estetik açıdan veya işlevsel açıdan bir problem olan durumlardır. Bu durumlar şu şekilde örneklendirilebilmektedir:

  • Burunda eğrilik olması
  • Kemerli burun
  • Burnun asimetrik bir görüntüsünün olması
  • Burnun aşırı küçük ya da aşırı büyük olması
  • Burun deliklerinin asimetrik olması
  • Burun yapısı nedeniyle nefes alamama durumu

Burun Estetiği ve Sağlığı Kliniğimiz’de alanında uzman ekibimiz tarafından %100 memnuniyet oranıyla burun estetiği ameliyatları gerçekleştirilmektedir.

Burun estetiği fiyatları ve burun estetiği süreci hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Randevu Tel :  +90 543 621 65 28
WhatsApp Hattı : +90 543 621 65 28
İnstagram : @opdrturgutyuce

Sinüzit Tedavisi ve Cerrahisi

Sinüsler

Burun boşluğu çevresinde yüz kemikleri içerisinde yerleşmiş hava dolu boşluklardır. Burun fizyolojisine yardımcı olurlar. Bu sinüslerin bazıları doğumda var olmasına karşın bir kısmı da çocukluk çağında belirginleşirler. Bu sinüsler maksiller, etmoid, frontal ve sfenoid sinüs olmak üzere gruplar oluştururlar.

Sinüzitler

Sinüzit, burun boşluğu çevresindeki sinüs denilen havalı boşlukların infeksiyonudur. Kısa süreli gelişen infeksiyonlara akut sinüzit; tekrar eden ve 3 aydan fazla süren infeksiyonlara kronik sinüzit adı verilmektedir. Akut sinüzitler bir üst solunum yolları infeksiyonu gibi davranıp benzer şekilde tedavi edilirken, kronik sinüzitlerde ilaç tedavisinin yanında cerrahi tedaviler de kullanılmaktadır.

Tanı: Hastalığın hikayesi, burun endoskopik muayenesi ve radyolojik araştırmalarla tanı konulur. Radyolojik incelemede Bilgisayarlı Tomografi (BT) en yararlı tekniktir.

Bulguları: Baş-yüz ağrısı, burun tıkanıklığı, öksürük, halsizlik ve burun akıntısı gibi kuvvetli geçirilen bir nezleye benzer şikayetler bulunur.

İlaç Tedavisi: Akut ve bazı kronik sinüzitlerde 10-14 günlük bir uygun antibiyotik tedavisi ve burun içerisindeki şişlikleri gidermeye yönelik bazı ilaçlar kullanılır. Kronik sinüzit tedavisinde sebep olan etmene yönelik cerrahi tedavi en uygunudur. Sadece ilaç tedavisi faydalı olmayacaktır.

Cerrahi Tedavi 

Fonksiyonel Endoskopik Sinüs Cerrahisi (FESS) genel adı verilen bu tekniklerde cerrahın deneyim ve bilgisi çok önemlidir. Yararından çok zararı olan eski teknikler hala uygulanmasına karşın terkedilmelidir. Bu cerrahi uygulamada endoskop yardımıyla burun içerisinden çalışılarak sinüslere ulaşılır. Çevre doku zedelenmeden sinüsler temizlenir ve doğal kanalları açılarak operasyondan sonra fizyolojinin tekrar düzenli çalışması sağlanır.

Kaynak: http://www.kbb.org.tr/

Burnumdan nefes alamamam ne gibi sorunlara yol açar?

Tek veya çift taraflı burun tıkanıklığı, Tekrarlayan burun kanamalarına, tekrarlayan sinüzit, farenjit, ve bronşite, yüz bölgesinde ağrı, baş ağrısı, geniz akıntısına, ses kalitesinde bozulmaya, horlamaya, apneye, Östaki borusu tıkanıklığına, kulakta sıvı birikimine neden olabilir.

Kaynak: http://www.kbb.org.tr